Ost utan kossa?

Bara ett litet tips.

(Återkommer strax med lite tankar om sminkinlägget jag la upp för några dagar sen och fick starka reaktioner på i gamla bloggen på Mama.nu.)
Jag får ofta frågor om just det. Så här förklarar jag för en fellow förisförälder:

15 reaktioner på ”Ost utan kossa?

 1. Jag vet att det är din blogg och att du självklart bestämmer själv vilka ämnen du ska beröra men jag blev ändå lite besviken när en ung kvinna i Norrland precis blivit misshandlad till döds av tre ung män och du väljer att skriva om ost och smink istället. Själv har jag haft svårt att fokusera på jobbet idag – alla mina tankar finns hos Tovas familj som aldrig mer får se sin älskade dotter/ syster i livet… 💔

  Gilla

  • Man hanterar sorg på olika sätt. En motfråga skulle ju kunna vara varför du i en stund av förtvivlan läser Kittys blogg? Förväntar du dig att alla bloggar du läser skall begränsas till att handla om nationella trauman i de fall se sker? Att inget utrymme skall lämnas åt annat?

   Gillad av 1 person

   • Hej! Tack! Vi kan liksom inte börja tänka så här alls. I all skit finns ju en vardag. Och jag kan bara ta in ett visst mått av helvetehändelser innan jag liksom inte pallar mer och det måste jag ju. Barn och sånt. Jag reglerar liksom själv vad jag kan ta in och inte. Måste skydda och ta ansvar för mig själv och mitt liv. Jag ger pengar varje månad till flera organisationer så att dom som
    Pallar och är mindre sköra kan göra sitt jobb på lång sikt, och kämpar på mina plattformar i mina frågor så mkt jag orkar kan och vill. Så får det vara och det måste vara ok. Kram och tack för uppbackning. Och det är inte synd om mig och jag kan alltid göra mer.

    Gillad av 1 person

  • Vi kan aldrig säga till andra vad de ska göra säga eller tycka och att skicka över lite skuld hjälper aldrig och ingen. Det inträffar FRUKTANSVÄRDA saker varje sekund. Saker värre än vi nånsin upplevt, men jag måste ändå leva mitt liv i min vardag och välja när jag ska engagera mig i vad. Bloggen är en liten del av mig. Kram! PS inte argt skrivet. Fattar verkligen din synpunkt och du har ju rätt på ett sätt.

   Gilla

 2. Tyvärr har jag väldigt svårt för veganost. Tycker mest det smakar plast.
  Det är nästan löjligt hur mycket jag saknar ost, som jag inte ens var särskilt förtjust i innan jag blev vegan.

  Gilla

   • Men alltså, jag känner att jag liksom inte vill att det ska smaka som jag minns, det kan det ju inte för utan djurmjölk så smakar det ju inte som ost på djurmjölk känns som att jag vill skura bort och liksom tänka nytt och fulls hela begreppet ”ost” med nytt. Det finns flera jag gillar!

    Gillad av 1 person

  • Har du provat Violifes ostar? De smaksatta (rökt, chili, örter) smakar iallafall inte plast (tycker jag). De neutralare smakerna är dock lite plastiga…

   Gilla

   • Jo, men med kidsen hemma och så så blir det ändå dom neutrala dom vinner i längden. Men jag tycker ingen smakar plast. All ost packas väl i plast tänker jag. Tack för bra tips!💕👍🏿👍🏼👍🏽

    Gilla

 3. ALLA veganska ostar smakar vedervärdigt enligt mig. Så pass att jag hellre avstår helt. Tur att smaken är som baken 🙂 Dock gör jag egen ”feta” på mandel som är supergod!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s