Första frostingen.

Jag har börjat bli lite sugen på att bli en sån som gillar att baka. Så jag har laddat ner Karolina Tegelaars app, skaffat  hennes tårtbok köpt massa spritstyllar, formar, färger och sånt. Jag har inspirerats av min kompis Sara All, Karolina som jag just nämnde och såklart fina bästa (mattidningen Vegos) Mattias Kristiansson. Så jag bara testade mig fram lite vilt idag med det som fanns hemma. Hade jag haft mer tid hade jag gjort massa annat, men nu fick det bli lite improvisation. Nu har jag iaf gjort banan/vaniljkräm, kokos/blåbärsfrosting på vanilj/citronmuffins. Faktiskt supersmaskigt. Men frosting är så himla sött! Den här är gjord på kokosfett, florsocker, soyghurt och lite annat. Men det krävs ju mycket florsocker för att kunna spritsa bra. Nåt tips? Ska testa att göra på färskost, det borde ju bli mindre sött. (”På macka” från oatly eller Tofutti naturell funkar bäst. Iaf när jag gjort cheesecake.)

Lite kladdkaka med vispgrädde och banankräm. Jag hann inte finfördela bananen tillräckligt, så bananen fastnade i tyllen, så jag fick tillslut bara klicka ut den lite skevt. (Nu har jag lärt mig det. Mixa bananen först!)En halv av varje var mer än nog. Mycket mer än nog, vi slängde nog hälften.Hoppas ni har en fin lördag. I morgon ska jag få webbhjälp av min granne Anna för jag har massa klipp jag inte kan ladda upp på youtube från iMovie på mobilen pga utrymmesbrist. Då ville iPhonen att jag skulle köpa till utrymme, då gjorde jag det. Sen funkade det perfekt! NOT!

Jag får hjälp i utbyte mot att jag fixar hennes naglar. Jag har köpt ett hem-kit från Linda Vista. Base-lack, färg, top-lack, lite olika vätskor som behövs och en uv-lampa. Så nu gör jag gel-lack-naglar på löpande band. Typ. Det känns så himla knasigt att JAG plötsligt ”gör naglar” och nästan ”har naglar”, har aldrig nånsin brytt mig om sånt (förutom roliga nagellack och sånt) och gör det knappt nu heller. Men det är enda sättet  för mig att ha naglar lika långa som fingertoppen. Det är verkligen galet, dom delar sig åt alla håll annars. Puss!

8 reaktioner på ”Första frostingen.

 1. Hur gör du sen när gel-lacken ska bort?
  Har aldrig börjat med gellack just pga hur stort projekt det är att ta bort det, men du kanske har ett hemma-kit för det med?

  Gilla

 2. Å vad fina bakverk😍 Men släng inte, jag tar alltid med mig lite mat/fika på morgonen när jag ska till jobbet och ger till ngn som sitter vid t banan. Eg borde man ge till grannar eller liknande men känner dem knappt tyvärr🙈

  Gilla

 3. Var kan man köpa en bra (men inte alltför dyr) uv-lampa? Och sånt man tar bort lacket med? Jag har fått några gellack men kan ju inte använda dom än..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s