Regnbågscupcakes!

Jag la just upp precis samma grej i sociala medier, men kan inte hålla mig:

Alltså ursäkta för skryt, men dom blev så JÄÄÄKLA GODA!! Muffinsen gjorde jag efter recept från Karolins Tegelaar aka @swedishvegan s app, (sök Kakboken utan ägg och mjölk. Jag använde mig av bottnen till kärlelsmums) och dom jäklarna blev ju fasen helt perfekta! Lätta, mjuka och fluffiga. Bästa jag nånsin gjort, helt förvirrad här!För den som blir sugen kommer här en liten beskrivning av dom små underverken nerifrån och upp: 

🍫En chokladbit i botten på varje form som en liten surpris, sånt gillar vi. (av märket ichock, den med kakbitar i)

🍮Själva muffinsen.

🍩Ovanpå den en höftad och påhittad chokladglasyr av bl.a. mörk choklad och kokosflingor med smak av kaffe och lite salt. Jag bara smälte 2/3 choklad med 1/3 matfett och tillsatte det andra på måfå.

🍌När glasyren stelnat placerade jag en bananskiva att bygga ”swirlen” på.

🍭Sen spritsade jag en improviserad banankräm av en banan, ca 1/2 pkt Alpros vispgrädde  (som jag färgat i rosa, blått, grönt och lila) och lite eko vaniljpulver till en liten topp. 

🍫Lite riven choklad.

🍩Överst droppade jag lite mer chokladglasyr.

🍌En tunn bananskiva på det.
Mmmm! Blev så glad att Per gillade med. 

Lite stolt. Jag?

3 reaktioner på ”Regnbågscupcakes!

  1. Hur tänker du kring veganism här uppe i Norden? Det är ju inte det mest ”naturliga” här i och med att man måste importera så mycket och använda konstgjort gödsel som är direkt miljöOvänligt. Sedan undrar jag hur ni tänker kring veganskor osv. Jag förstår tanken bakom, att inte använda animaliska grejer, men är det då så mycket bättre att använda plast?

    Jag har själv varit vegan, men slutade faktiskt för att jag började odla och… ja, jag fick upp ögonen för ett annat perspektiv. Det fungerade inte utan gödsel och jag vill av miljöetiska skäl inte stödja brukandet av konstgjort gödsel.

    Hur tänker ni kring att äta soya-produkter?

    Jag är nyfiken, och vill inte döma eller vara taskig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s