Snippafråga?

Hej! Nu vill jag ha frågor! I nästa vecka träffar jag Mia Fernando aka ”Snipp-Mia” som vet allt om snippor, underliv och förlossningsskador etc. Hon har hjälpt mig en massa med träning, knip, kunskap etc. Har du nån fråga så passa på!!

Välkommen på måndag till SNIPPVECKAN!

14 reaktioner på ”Snippafråga?

 1. Hej Snipp-Mia!
  Jag fick en allvarlig förlossningsskada vid min första förlossning (sfinkterruptur grad 3-4). Hur brukar det gå vid en andra vaginal förlossning? Finns det någon statistik på det? Jag är såklart orolig för att det ska hända igen.

  Gilla

 2. Om jag fött fem barn utan ha spruckit något och allt har gått bra, så födde jag vårt sjätte barn för ett år sedan och vid utdrivningen så gjorde det helt övermänskligt ont i ändtarmen och jag svimmade även av den brutala smärtan när huvudet trängde ner. Har fortfarande stora problem och har ont och hugg ner i ändtarmsområdet. Måste köra in tummen osv för att få ut avföring.. Men – jag sprack inget och fick inga blödningar.

  Min fundering är om jag slitit av något inuti då jag även inte kan göra knipövningar trots jag gör dem enligt schema flera ggr om dagen nu i ett års tid. Krävs det att man spricker med blödningar osv för att räknas som förlossningsskadad? Och – är jag det?

  Gilla

 3. Hej!

  Jag undrar lite om åderbråck i underlivet i samband med graviditet. Är det farligt på något vis? Jag fick åderbråck under graviditeten och sedan fick jag ett till nu trots att det är snart två år sedan jag födde barn. Vad kan det bero på?

  Jag vet inte om det är rätt fråga att ställa men undrar också lite om bäckenbotten. Jag hade mycket problem i samband med min gravidit och foglossning, var heltidssjukskriven sista månaden och hade problem ett drygt halvår efter. Med sjukgymnastövningar blev det bättre men nu har det, ett år efter senaste känningarna, kommit tillbaka igen. Vad kan det beror på? Måste jag göra något annat än de tråkiga övningarna igen?
  Med vänlig hälsning,
  Sarah

  Gilla

 4. Min ena indreblyggläpp är liite större än den andra och typ nästan går längst ut. Är detta normalt ? Och är de normalt att man kan få lite ändrade flytningar efter sex? Asså inget som gör ont eller så dom ändrar bara konsistens. Till lite mer flytande är så kanske 1 dag sen går de över (ej gravid)

  Gilla

 5. Hej Snipp-Mia !
  Har haft ett problem i många år nu som ingen verkar kunna hjälpa mig med,jag ger snart upp.
  Är så att jag har smärtor vid sex,det började med att mitt x kom åt min livmodertapp för ca 7 år sen men problemen med spända muskler och smärta kvarstår fast jag följt råd som avslappningsövningar, duscha med enbart olja,bomullstrosor osv.
  Jag upplever dock inte att det gör så ont invändigt (förutom vid livmodertappen) utan mer runt ”öppningen”. Vore så tacksam för alla tips och råd vad jag kan göra åt detta eller vem som är bäst lämpad att hjälpa mig ! // Med vänlig hälsning E

  Gilla

 6. Hej! Så fin idé med snippfrågor!
  Jag har fött ett barn och var rätt duktig med snippgympan. Det var nästan 4 år sedan och nu väntar jag barn nummer två. Tränar snippgympa varje dag, men då jag spänner till gör det så himla ont i svanskotan! Någon idé varför?

  Gilla

 7. Hej!
  Jag upplever att jag efter min andra graviditet att framväggen av slidan liksom är svullen. Inte svullen som att den gör ont men att den är mera konvex än innan. Buktar ut helt enkelt, har försökt med menskopp, helt hopplöst.
  Haft två vaginala förlossningar förresten.

  Gilla

 8. Hej. Jag hörde häromdagen att man kan få mens när man är väldigt ledsen. Alltså att man kan gråta med vaginan. Stämmer detta?

  Gilla

 9. Hej!

  Jag har ätit Flukonazol mot svamp i underlivet i över två år(har kontakt mex läkare som ordinerat detta). Har tagit en tablett varannan vecka och försökt glesa ut behandlingarna, men då kommer det tillbaka direkt. Tvättar bara med olivolja, använder bara bomullstrosor, luftar så mycket det går, äter minimalt med socker, äter probiotikatabletter, försöker äta mat som inte försurar ph-balansen.. Har du något annat tips?

  Gilla

  • Hoppas du ser detta Anneli 🙂

   Efter att jag fick barn så kom svampinfektionerna som ett brev på posten. Om och om igen. Sökte hjälp och blev rekommenderad krämer och vagiatorer. Men så fort en kur var över så kom svampen tillbaks.

   Men vet du vad som har hjälpt mig? Att gå över till att använda menskopp vid menstruation. Jag ser ett tydligt samband att mellan jag slutade använda bindor och gå över till menskopp så försvann mina svampbesvär. Om du inte testat menskopp, gör det! Funkar det inte så funkar det inte men helt klart värt att testa! Och ja det kan vara lite meckigt med menskopp i början men sedan blir det top notch! Jag hoppas verkligen att du snart får slippa dina svampproblem. Kram!

   Gilla

   • Tack för ditt svar Emma!
    Dock har jag hormonspiral (vilket också skulle vara bra som preventivmedel vid återkommande svamp). Detta medför att jag bara får någon liten ”blodfläck” emellanåt. Är 32 nu o har två barn, 5 o 8 år, men besvären började egentligen i tonåren (sexuella debuten). Har använt OFFENTLIGA månader vagitatorer o krämer genom åren, men äter nu bara Flukonazol. Kanske är så att man får lära sig leva med kronisk svamp..

    Gilla

  • Googla på äppelcidervinäger och svamp om du inte har provat det förut. Kan vara värt ett försök även om det smakar fruktansvärt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s