Vad HETER du, sa du?!

Vi hängde lite med en unge som heter Rakel idag på en lekplats. När vi skulle cykla hem tog vi en extra liten lov för att kunna säga hejdå. Först ropade Per ”Hejdå, Rakel!”, sen ropade jag likadant ”Hejdå, Rakel!”. Sen, sekunden senare hör jag Nikki-Lo, som sitter precis bakom mig i cykelstolen, ropa ”Hejdå, Draken!”. Draken? DRAKEN?!  Jag höll på att skratta ihjäl mig. Jag fick verkligen anstränga mig för att sakligt förklara att det är Rakel, inte Draken, den nya kompisen heter. 

Såklart Nikki-Lo trodde ungen hette Draken, det låter för det första faktiskt ganska likt Rakel, dessutom har ordet ”draken” ofta förekommit i hennes liv, och för nån som aldrig tidigare hört det, låter nog namnet Rakel ganska ologiskt. Iaf om du är fyra. Draken där emot, makes perfect sense!

HEJDÅ, DRAKEN!

4 reaktioner på ”Vad HETER du, sa du?!

  1. Underbart! Jag har en son som är lika gammal som N-L och efter att det hade börjat ett nytt barn på hans avdelning, utan att jag kände till det, mötte vi det barnet och hans pappa på bussen. Mitt barn blev jätteglad och sa ”Hej Ödlan! Titta mamma, Ödlan!” Jag frågade pappan lite diskret på hemvägen vad barnet egentligen hette och det var tydligen Adam. 😀 Adam och Ödlan kan nog också låta ganska likt, särskilt för ett barn som har lite svårt med uttalet, som min son har… Det kan också tilläggas att på deras förskolegård finns en stor ödla i trä. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s