Så läskigt! 

Det har varit en händelserik dag. Vi har tvättat, städat, packat och fixat. För vid 18 hade vi planerat att stoppa in oss alla fyra, inkl packning och dra till landet. Landet för oss är Pers föräldrars sommarstuga i Olofsbo, Falkenberg, på västkusten. Drygt nån timme från Göteborg, min hemstad. Hur det gick? Tja. Jag höll på och fixa som bäst, ev var jag lite stressad, när jag plötsligt fick flimmer i synfältet. Sen kom även synbortfall och känslan av att vara helt förvirrad. 

Det är längesen nu, men nån gång vartannat, var tredje år får jag migrän. Min pappa och yngre bror har det ofta i perioder, men jag har det så sällan att jag liksom glömmer hur läskigt det är. Jag såg dels en rund, flimrig aura mitt i synfältet, armar föll bort från Per, dom liksom bara syntes inte. Halva hans ansikte var plötsligt osynligt. Sen kunde jag inte prata. Helt andra ord kom ut ur min mun trots att jag visste vad jag ville säga. Just den grejen med talet har inte hänt den jag var 17, men jag mindes det i alla fall och blev därför inte så rädd som då. Eller som Per blev nu och det förstår jag, han trodde nästan att jag fått en stroke. Jag kunde inte förmedla mig utan sa bara totala nonsensmeningar. Jag pekade och gestikulerade och försökte få fram att det hänt förr och var migrän och inget annat. Sen kom jag på att pappa sagt att det ligger en av hans gamla migräntabletter i bilen vi köpt av honom, men hur skulle jag få Per att fatta det? Jag gestikulerade fram penna och papper och försökte skriva upp var medicinen var och vad den heter men jag kunde varken läsa eller skriva. Det blev bokstäver men i helt fel ordning. Till slut fattade han. Närr jag superansträngde mig och pratade och skrev riktigt, riktigt långsamt kunde jag få fram några små ledtrådar. Så jäkla otäckt. Sen fick jag ligga där i mörkret en stund när tabletten verkade. Jag kände mig som en annan person. Som att jag inte kunde greppa sammanhang eller nånting. Jag försökte kolla lite klipp men förstod ingenting och kunde inte läsa orden. Vi kom inte iväg förrän vid nio. Så i morgon kommer vi va ganska paj misstänker jag. Skönt att skriva av mig.

För övrigt tvättade jag mina iPhonelurar i 40 grader ljus tvätt idag. Det sjuka är att dom funkar perfekt fortfarande. Och är snyggare än nånsin. Massa godnatt. Och i morgon vaknar vi upp på landet!

Tusen kramar!Jag vet inte hur jag hamnade i just det här klippet men jag pausade för att kunna läsa men det var omöjligt så jag skärmdumpade för att kolla i efterhand. Faktiskt riktigt otäckt.Men nu mår jag fint förutom trötthet och mer tung men lätt huvudvärk. Tack, pappa för tabletten!

10 reaktioner på ”Så läskigt! 

 1. Du är inte rädd att det är något annat? Typ Tia attack?
  Sånt där borde ju kollas upp istället för att ”ta pappas medicin”…

  Gilla

  • Jag har haft det innan och det stämmer till punkt och pricka med beskrivningen av migrän. Sen är det flera stora saker som ”saknas” för att det skulle vara stroke eller liknande. Men tack för fin omtanken och klart du har rätt i att en inte ska ta pappas medicin. Men bättre än ingen i detta fall. MYCKET BÄTTRE!

   Gilla

 2. Usch usch det är hemskt. Jag lever med kronisk migrän, men ungefär en gång i månaden får jag som du beskriver, men absolut inte så gravt. SÅ obehagligt! Blir lika rädd varje gång. Ett av mina symtom är att jag inte känner igen ansikten längre, också väldigt läskigt. Skönt att medicinen hjälpte!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s