Glasskräm och snusk-gubbe!

Hej!! Längesen! Mår ni bra? Jo, idag la jag upp bilder på Instagram på mitt första försök till Glasskräm. Sen fick jag frågor om hur jag gjort. Jag tar det lite kort och slarvigt: jag har bara blandat alpros vispgrädde m skittjock vanlig vaniljkräm. Jag häller alltid i lite florsocker och några droppar vinäger i grädden när den är vispad (för konsistens) och sen vispar jag lite till. Vanlig marsan kokbar är vego, den gör jag på en höft m socker och växtmjölk tills den blir och smakar som jag vill, riktigt tjock, sen in i frysen för att svalna. Grädden i kylen. Sen blandar jag dom två (ganska försiktigt m en slev) i en bunke och lägger i spritspåse m valfri tyll. Spritsa på valfritt bakverk (som ej är varmt) den blir prefekt m nåt lite syrligt till nånstans. Ska testa på tårta snart och se hur hållbar den är, testa att färga mm. Tycker frosting kan va lite äckelsött och därför fick jag tips om detta. Går säkert att variera m smaker och sånt med. Puss! Lycka till!Hittade även den här snuskiga jordgubben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s