Impulskontroll noll.

Detta är en tandkrämsmacka gjord av Nikki-Lo i obevakat ögonblick.Det är som sagt extremt på vissa fronter just nu, impulskontroll, eller brist därav, är en av dessa. 

Säger vi att hon inte får göra nåt så triggar det. Vi ju kan omöjligt punktmarkera henne varje sekund, därför har bla detta inträffat nyligen:

Min hood och lite andra kläder har klippta hål.

En verandadörr har en liten ritad figur på utsidan.

Ytterdörren har leriga magavrtyck i låg höjd.

Gul väggfärg på grå vägg i uterummet.

Gröt noggrant insmetad på båda armstöden på en av fåtöljerna. 

Pers nya ansiktskräm på tv:n.

Vår tandkrämstub sönderklippt.

Barnens tandkräm, som synes på bilden ovanför, på knäckemacka.

Tuschpenneteckningar på lakan.

(Detta är bara lite av det som hänt. Inom ett smalt område dessutom, jag har tex inte ens gått in på allt stackars småsyskon (och föräldrar) utsätts för.) 

Och vi låter inte saxar, tuber, pennor, färger etc stå framme, vi är noga med att plocka undan. Men inget kan riktigt stoppa hennes vilja av fasen STÅL (!) hon tar en pall, stol, eller annan lämplig möbel, klättrar och hittar. Det är faktiskt galet, vet inte om jag vet nån annan unge som skiter så fullständigt i vad vuxna säger. Det är som att hon är frustrerad och vill få utlopp. 

Det är tufft.

Samtidigt. Vi har kunnat återställa allt nästan och hon har ju andra sidor med som väger upp, såklart, flera gånger per dag är hon så charmig att jag smälter, men jäklar! Ibland tror jag jag blir galen!

Plus, som jag har skrivit många gånger, vi har sökt proffshjälp, och i höst ska vi via den, testa lite nya grejer. Vi håller hoppet uppe och tänker hela tiden på att hon bara är fyra, att hon inte medvetet och uttänkt är taskig utan att hon bara känner så starka känslor att hon inte kan hantera dom. Annat än genom att bli arg, ledsen eller sur. Eller att agera ut.

8 reaktioner på ”Impulskontroll noll.

 1. Vill skicka så himla mycket styrka och kärlek till dig som orkar och kämpar och även lyckas hitta energi till att se barnets bra sidor och uppmuntra hennes kreativitet❤️
  Det är så himla lätt att tro att man kan alla barn bara för att ens eget är ”väluppfostrat”. Alla barn är så himla olika och vissa älskar att följa regler. Andra barn har en kreativitet, en vilja och ett flöde som inte går att stoppa. Det är bara att hänga med och göra sitt bästa för att barnet ska få behålla sitt självförtroende och sin unika styrka för att sedan själv kunna hantera sina impulser.

  Gillad av 1 person

 2. Styrkekramar till dig och din familj. Förstår att det är jobbigt och energislukande med ett så viljestarkt och påhittigt barn som er dotter. Och naturligtvis helt underbart vissa stunder. Jag har själv tre barn varav en son som kan växla mellan världens gulligaste till att bli väldigt krävande i humöret. Det kan växla fort vilket är väldigt jobbigt för alla inblandade. Efter några semesterveckor tillsammans är jag helt slut och känner helt ärligt att det ska bli skönt att gå tillbaka till jobbet igen 🙂 Vet inte vad jag vill säga med min kommentar annat än att du inte är ensam. Om det nu är någon tröst. Du gör ett kanonjobb, Kitty! Stor kram

  Gilla

 3. Ni är jättebra föräldrar och gör ett jättebra jobb!! Ville bara säga det! Vet hur det känns när man känner sig sämst. Men det är man inte. Kämpa på!

  Gilla

  • Tack Petra! Ja, jag känner mig ofta sämst. Tom som att det är nåt fel på mig, att jag inte är gjord för att ha barn ens. Men det är oftast övergående känslor, förnuftet håller ju med dig! Tack! Så omtänksamt!❤️

   Gilla

 4. Vet inte vad jag ska säga riktigt. Mer än att ni gör det så bra.
  Jag har en son som är lika gammal som er dotter. Vi har haft en skit sommar i hans humör. Känner mig inte alls utvilad. Han säger emot allting. Lyssnar aldrig o har börjat slå sin lillebror.

  Det som hjälpt är att han fått välja ett ansvars område hemma och han var så stolt. Han valde faktiskt två. Skura golv när vi städar o hänga tvätt. Att ge honom ansvar. Sen först hade vi ”låst” alla pyssel grejer. Men när vi la dem i en pyssel låda och gjorde ett bord till barnen blev det också helt annat. Han håller sig till det stället. Kanske inte fungerar för er. Men ville mest bara ge lite pepp och tips. Hoppas att allt löser sig för er ♡

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s