Mobilförbud på lekplats?

På vår lokala lekplats:Kan det vara så att de personer som står bakom lekplatsen (ideellt) haft ett möte om regler och liksom tappat det lite på slutet? (För övrigt är det är ju SÅKLART fantastiskt det dom gjort för barnen!) 

Att nån sagt ”det finns inget värre än föräldrar med mobiler i handen på lekplatser, det ser så illa ut” och så har dom glömt att det inte riktigt hör hemma här? 

Många håller ju med om det. Jag har hört så många gånger hur folk ondgör sig över just detta. 

Men då glömmer vi att:

 1. Det är ett personligt val
 2. Var och en ansvarar för sig själva och sina kids
 3. Folk kan oftast ha rätt bra koll samtidigt
 4. Vi känner inte personen i fråga och när vi tror att hen bildgooglar ”Kim Kardashian outfit” så kan det vara nåt helt annat i görningen. En öppettid, ett läkarsvar, en person som ska mötas upp senare, en 1177-koll, en kontakt med en ev medförälder, släkting eller barnvakt. Ett recept som blir handlingslista på Ica en halvtimme senare. 

Oavsett så spelar det ingen roll. 

Om en förälder uppenbart inte har uppsikt över sitt barn är det klart att vårt medmänniskoansvar/civilkurage nödgar oss att säga nåt, men det gäller ju oavsett anledning

Det kan ju också vara så att det är förälderns sätt att koppla bort lite och att det är just i parken barnet är lite mer självgående än annars, det gäller ju att passa på då. Det kan vara det enda andningshålet. 

Och faktiskt, även om det bildgooglas Kims senaste dress så är det inte vårt problem eller vår plats att döma. 

Vad säger du? 

Diskussionen redan igång på min insta, hehe.lite mer …

18 reaktioner på ”Mobilförbud på lekplats?

 1. Då tar jag för givet att det är fritt fram att röka bland barnen och låta hunden skita lite varstans på lekplatsen.
  Annars borde det ju stått på skylten menar jag. Men att förbjuda telefoner var tydligen viktigare. :p

  Gilla

 2. Det kan ju vara så att det finns barn som har skyddad identitet och som inte ska råka ut för att bli med på bild på någons FB.

  Gilla

 3. Jag är helt för mobiltelefon på lekplats. Mitt barn vill bara att jag ska sitta bredvid medan hon gräver i sandlådan eller samlar stenar, något som jag bedömer som ganska riskfria aktiviteter. Hade somnat av tristess för länge sedan om jag inte hade haft min telefon.

  Gilla

 4. Jag kan inte låta bli att störa mig på den felaktiga användningen av kommatecken på punkt fem. I övrigt ser jag ingen skillnad på att tex läsa en bok på lekplatsen eller att man lite snabbt scrollar på mobilen. Så länge man samtidigt har koll på barnen vill säga. De flesta föräldrar kan göra flera saker samtidigt.

  Gilla

  • Jag kan inte låta bli att störa mig på den felaktiga användningen av kommatecken på punkt fem. I övrigt ser jag ingen skillnad på att tex läsa en bok på lekplatsen eller att man lite snabbt scrollar på mobilen. Så länge man samtidigt har koll på barnen vill säga. De flesta föräldrar kan göra flera saker samtidigt.

   Gilla

   • Tack. Jag hoppas inte att den felaktiga användningen hindrade dig från att fatta hur jag menade. Om så är fallet, att du ändå fattade, så är jag ändå nöjd. Kram! Jag vet en som brukar använda kommatecken så här: idag var jag på stan,,,, så kul! Jag hittade en kjol,,,supersnygg ,,,,köpte den. På riktigt alltså. Då stör till och med jag mig, hehe.

    Gilla

 5. Det står ju faktiskt BÖR INTE och det betyder ju inte att det är förbjudet… Sedan kan man ju välja att tolka texten som man vill.

  Gilla

 6. Jag tolkar det som en uppmaning att inte hålla på med mobilen mer än nödvändigt. Och jag förstår precis syftet. Alldeles för många föräldrar sitter konstant och glor ner i sin telefon.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s