”Vidöppen bjudning” del 1

Det blir inget klipp för jag har för mycket jag orkar inte sminka mig, hehe. Men jag kan berätta. Båda mina kids föddes i sk ”vidöppen bjudning”. Det innebär att dom kommer ut med huvudet först som dom ska, men med ansiktet uppåt, (med näsan mot taket istället för mot golvet, så att säga) istället för neråt. Detta innebär att en större del av skallen hamnar först än om bäbisen ligger ”normalt”. När Nikki-Lo föddes i december -12 kom hon aldrig ner så långt hon skulle, säkert pga just läget, så det blev sugklocka innan krystvärkarna ens hunnit sätta igång. Jag fick veta först efteråt att hon legat i sk vidöppen bjudning. Allt detta gör att jag inser, nu när jag googlar, att min första förlossning kunder och nästan borde, ha gett mig mycket värre skador än jag fick. Jag inser nu att detta blir mycket att berätta och förklara. Jag har ju Kimpan kvar och massa annat … Fasen jag MÅSTE göra ett klipp. Ok. Jag återkommer.

2 reaktioner på ””Vidöppen bjudning” del 1

  1. Jag födde min första i vidöppen hjässbjudning med hjälp av sugklocka .. Blev igångsatt och hon är född 18 dagar efter bf. Jag hade sagt hela tiden att jag skulle få en jättebebis och bad flera gånger om extra ultraljud för att mäta tillväxten men blev nekad.. Hon vägde 5580 g och var 57 cm lång. Ingen trevlig upplevelse kan jag säga…

    Gilla

  2. Helt missat detta. Vi har rätt lika historia. Min dotter född 2/12-2012 föddes i vidöppen hjässbjudning. Hade som krystvärkar i 4 timmar men satt högt hon också. Fastnade i spin (lr vad det heter).. var på väg att få sugklocka men på något sjukt sätt fick jag extra krafter o ut kom hon efter +15 dagar o värkar i 3 dagar..

    Sonen beräknad 26/2-2015 (f 14/3-2015). Blev jag igångsatt med pga gått över tiden. Sa att jag var orolig för hjässbjudning men näääää händer aldrig två gånger. Pts.. jodå. Han kom så han med. Men fått tips o stå så mycket jag kunde då det underlättar (syster min har fött 4 barn med hjässbjudning). Och det gick mycket smidigare andra gången.

    Kul att våra knoddar är födda nästan samtidigt och att vi båda lyckas föda båda med vidöppen hjässbjudning. 😂😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s