LE SNIPP-KLIPP! ÄNTLIGEN!!

Tillbaks på kontoret PÅ RIKTIGT!

Nu JÄKLAR! Ni fyra (hehe. ni är såklart fler, typ sju) som läser min blorre ska fasen få ett gött klipp nu. Jag berättar om mina förlossningar, ev skador, sugklockan, vidöppenbjudning och jag undrar om varför  VARFÖR inte vården kan fota snippor innan förlossningen och om det inte går att rita, alltså markera, på olika ställen på snippan, mellangården etc innan förlossningen. Kolla och skriv vad du tänker. Här eller på instagram. @kitty_storby_jutbring

19 reaktioner på ”LE SNIPP-KLIPP! ÄNTLIGEN!!

 1. Ja så jävla sjukt det är alltså! Och om vi bara vågade vara så här öppna med varandra. Det har jag vågat bli med mina vänner efter mina förlossningsskador (min läkare sa att min bakre buktande slidvägg var min mödomshinna som halkat ner, heeeelt normalt. VA!!! Den finns ju inte ens? Åh, det finns så mycket att säga om detta. Så arg!) och alla skruvar på sig lite obekvämt. Det visar ju sig att typ alla har nåt problem dom aldrig pratat om.
  Vi måste prata med varandra.
  Tack för att du vågar.
  Heja dig.
  Så fort jag slutat amma ska jag också uppsöka nån som får ta en ordentlig titt.
  Och hade det inte varit för Mia Fernando så hade jag inte vetat nåt av allt jag vet idag.
  Så tacksam för henne och hennes grymma jobb!

  Gilla

 2. Alltså jag höll på att tappa telefonen, när jag läste snipp-klipp äntligen! Tänkte varför vill människan klippa i sin sippa? Aaaajjj! Men sen förstod jag, videoklipp osv hehe

  Gilla

 3. Tack för att du tar upp detta! Ska snart opereras pga min senaste förlossning som var för 4,5 år sen. Det tog tid för att få mina besvär tagna på allvar. Vet inte om jag kan bli ”bra”. Mer kunskap behövs!!! Kram

  Gilla

 4. Bra klipp! Jag kommer ihåg när jag låg med första barnet på magen just efter förlossningen och det syddes och hade sig. Efter vad jag upplever som en halvtimme så frågar jag ”sprack jag mycket när det tar så länge?” Varvid jag får svaret ”nejdå, det är bara det att jag inte vet hur det ska sitta.” Ridå.

  Gilla

 5. Hej! Jättebra klipp! Är läkare och har varit med på ganska många förlossningar. Som kommentar till dina frågor: Tror du inte ganska många förstföderskor skulle tycka det var väldigt obehagligt om deras underliv blev fotade innan förlossningen? Tror det skulle vara väldigt svårt att få igenom… och, både med det och din ide om markeringar på huden – problemet är ju inte att sy ihop sprickor i huden rätt utan den underliggande muskulaturen… och precis som du säger, att muskler i bäckenbotten kan ha gått sönder utan att huden ovanpå skadas.. så tror inte några yttre markeringar skulle underlätta tyvärr:(.

  Gilla

 6. Jag ville jättegärna höra din berättelse men pallar inte med ett 10 minuter långt klipp. Har följt dina bloggar, tycker du är bra, och ämnet i inlägget är förmodligen är lysande. Du skojar lite om dina fyra (7) läsare men det är lite otydligt vad det är för slags sida man går in på nu. Blogg eller vlogg.
  Enklare med youtube för det väljer jag aktivt bort (för att jag inte pallar att sitta x antal minuter för en poäng som i bästa fall kommer på slutet) men det kommer nog inte kika in här heller för man blir nyfiken och man vill ha ett blogginlägg och så möts man av en lång film som man inte mäktar med. Fast ämnet är viktigt och du är bra.
  Nu är ju alla olika så för många är det säkert toppen men tycker du kanske ska lägga till det i din header eller når…blogg & vlogg med Kitty. Så vet man att det här är ett forum för mig. Eller inte.
  Lycka till med allt och hoppas jag får se lite krönikor i tidningarna istället som jag får läsa! 🙂

  Gilla

  • Jag håller med, slutar nog också klicka in här snart eftersom det är så många videoklipp. Passar inte för mig med barn i samma ålder som Kittys eftersom man inte kan kolla på något klipp när barnen är vakna (men däremot läsa lite).

   Gilla

  • samma här, läste alltid och följde på tidigare bloggen, denna tyvärr alldeles för många klipp, hinner inte se tråkigt men sant. men diggar dig kitty o fortsätt vara den du är!

   Gilla

 7. Tack för att du är du Kitty.
  Jag skulle gärna läsa din blogg oftare men får tyvärr ont i ögonen av den gröna färgen. Helt sjukt, vad kan det bero på?.
  Tycker du är bra alla fall. Kramen

  Gilla

 8. Varför valde du att föda vaginalt andra gången? Om ni skulle skaffa ett tredje barn tänker du då föda vaginalt igen? Är det därför du vill vara säker på att vara klar med allt barnafödande? Du vet det blir inte lättare att fixa därnere ju mer förstört det är. Även om denna myt ibland tycks vanligt förekommande bland barnmorskor. Jag har faktiskt vänner som haft rejäla problem efter en förlossning och sedan velat ha snitt som fått rådet att föda vaginalt igen eftersom ”då kan de ju fixa allt direkt efter nästa förlossning”. Det är verkligen så man baxnar!
  Tyvärr är läkare inte magiker som kan trolla med kniven och göra allt bra igen. Det bästa är att undvika skador så mycket det bara går. Ibland genom rätt hjälp vid förlossningen och ibland genom att inse att snitt kan vara det bästa även om en vaginal förlossning är möjlig.
  Nej man ska fasen inte behöva hjälpa till med fingret för att bajsa, man ska ha rätt att känna sig hel! Men detta är ändå ingen garanti för att man kommer att kunna bli återställd efter att en skada är skedd.

  Gilla

   • Nej vanligtvis inte (tyvärr, det borde väl om något vara ens jävla rättighet). Men efter en skada eller en traumatisk förlossning får man oftast välja snitt om man vill. Jag minns dessutom att Kitty fick beviljat snitt men sedan ändå valde att föda vaginalt därav min fråga.

    Gilla

   • Jag kunde välja, fick prata med läkare och gå på samtal, men i slutändan var det jag som fick välja, ingen som tvingade mig till det ena eller andra, däremot lite övertalningsförsök….men jag kunde välja…;)

    Gilla

   • Åh vad bra! Heja det!!
    Tycker man bara hör åt andra hållet. Jag födde mina i Australien, där jag födde var dom väldigt för vaginala förlossningar men hade jag valt att föda privat hade jag nog kunnat välja. Det är väl billigare med vaginala förlossningar, särskilt om dom inte behöver bekosta någon eftervård (alltså jag låter så bitter jag vet).

    Gilla

  • Blir så irriterad på att dom försöker övertala en om att vaginal förlossning är den bästa när det finns 0 beredskap att ta hand om en om det inte går som det ska efter en vaginal.
   Dom gör det så svårt för kvinnor att få en kejsarfödsel men tar inget som helst ansvar när förlossningen är avklarad.

   Gilla

 9. Jag lyssnade på ditt klipp och har läst Mias inlägg om olika grader av bristningar.

  Mias beskrivning av hur bristningarna påverkar muskler, slemhinnor och hud var intressanta. Däremot förstod jag inte _hur_ den rätta vården ska vara. Kan de brustna musklerna läka ihop utan att ”puttas” ihop genom att sys ihop? Eller är man rökt om det hänt? Tycker ändå att infon om bäckenbottenanatomi ska ingå i föräldrautbildning och att alla bm går igenom det med väntande kvinnor vid något av alla besök man gör.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s