”Barbiedrogen”, har du hört om den?

(Jag ramlar på så knäppa grejer, så det kan hända jag är sist på bollen, isf ser jag det som ett sundhetstecken på att jag lever i ett ganska ok sammanhang ändå.)

Via en trailer för det knasiga ”Outsiders” hamnade jag plötsligt i soffan läsandes en artikel om att vissa unga världen över, även i Sverige, använder ett syntetiskt hormon, Melanotan II för att bli bruna. Substansen, som även kallas ”Barbiedrogen”, är varken godkänd eller säker. Bieffekterna handlar om hjärtklappning, ansiktssvullbad, vita fläckar på huden och växande födelsemärken, något som kopplats samman med ökad risk för hudcancer. Dessutom måste preparatet injiceras. Med spruta. Detta gör folk! För att bli brunare. Unga tjejer här i Sverige köper via nätet. ”Sprutor ingår i litet!”. Så läskigt. Jag tänker att ”enkla vägen ut” och andra genvägar sällan är enkla. Shit, vad läskigt tänker jag mest. Tänk att många tycker det är värt att riskera hälsa, bieffekter och eventuella framtida komplikationer för att se solbrända ut. Fasen, det är ju liksom helt jäkla galet. Jäkla ideal-skit! Yta, yta och mer yta!

Vad tänker du? Har du hört om skiten?

En reaktion på ””Barbiedrogen”, har du hört om den?

  1. Ja, jag har hört om det för länge sedan, bland annat uttalanden i från läkare som avråder starkt eftersom det kan vara livsfarligt till och med! Helt sjukt att man vågar riskera sin hälsa med något sådant för att bli brun. Fast folk riskerar ju sin hälsa med farliga dopingpreparat för att få mer och snabbare muskler och mycket annat med, så förvånad blir jag väl inte direkt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s