Är vi lite dumma? Om telefonskräck och om att skjuta upp saker.

Jag vill bara börja med att visa att jag har en liten bug som gör att jag vill klä mina barn likadant. Hade dom inte varit olika gamla, haft olika kön och gått på olika avdelningar på förskolan så hade jag nog inte gjort det, men nu är det liksom kul. Lite statement. Det syns inte, men även t-shirt och collegetröjor är samma. Äntligen! Nu är tandläkare, hudläkare och en massa annat jag inte prioriterat fixat och bokat. Vad är det som är så jäääkla svårt med sånt där? 

Är det nån annan som har perioder av mild telefonskräck, som drar sig, helt i onödan, för att göra ”viktiga samtal”? Mycket går ju att göra på nätet, men jag tror fasen jag har nätskräck ibland med. Det ligger en lapp framför dig där det står ”ring och boka tid för hud” eller liknande, men du gör det inte. Hur funkar vi människor egentligen? Jag vet ju att jag bara har att vinna på att göra det, är det för att det är en lite mer subtil och försenad belöning? (Än typ en stor pommes när en är skithungrig, eller en tårtbit mot sockersuget?)

Sen, som idag, när jag väl gjorde det, så tar det liksom tre sekunder, tiden som jagat dig i veckor är plötsligt bokad, inskriven och fixad! … och lättnaden efteråt! Vilken känsla! ”Varför gjorde jag inte detta tidigare? Hur funkar jag egentligen?” Det är som med träning. Egentligen helt ok under tiden, supergött efteråt, men ÄNDÅ så SVÅÅÅÅRT att få till. Jag vill läsa forskning om sånt här. 

Och helst minnen/erfarenheter/tankar på samma ämne från dig. 

Massa kramar!

8 reaktioner på ”Är vi lite dumma? Om telefonskräck och om att skjuta upp saker.

 1. Ibland tänker jag ”vem tusan använder mobilen att ringa med idag? Idioter…” hehe ja jag är en notorisk samtalshatare. Hatar kallprat o hatar telefonsamtal.
  Jag är också bra på att skjuta upp jobbiga saker. 🙈
  Btw så älskar jag syskonmatchning!! 💕

  Gilla

 2. igenkänning för mig med…Men det brukar vara så skönt när samtalen är gjorda, möten bokade….
  Kommer ihåg när jag var liten, då brukade jag och min syrra matcha våra kläder så gott vi kunde ganska långt upp i ålder…;) Och det har jag gjort med mina barn också, när det gått, det skiljer ganska många år emellan 😉 Jag tycker det symboliserar samhörighet, att vi håller ihop i vått och torrt….. 😉

  Gilla

 3. Jag skjuter också på viktiga samtal, går runt och ångestältar i flera veckor om att det kommer gå åt skogen när jag ringer osv. Tar hur mkt energi som helst!
  Och som sagt, oftast går det ju bra när man väl får tummen ur! Är själv psykolog och vet mycket väl hur det funkar med KBT, som ju är perfekt i såna här sammanhang, men använder jag den kunskapen?? Näää…

  Gilla

 4. Jag är en hopplös prokrastinerare av rang! Vågar inte ens säga hur många år sedan det var sen jag var till tandläkaren… hänger nog ihop med att jag ogärna planerar över lag, lever helst för stunden. Vad kan man då göra åt det? Ingen aning! Har inte funnit nått recept för mig själv på sisådär 34 år….

  Gilla

 5. Måste ibland ringa leverantörer och fråga om fakturor i mitt jobb. Asjobbigt, väldigt ofta men har man bara ringt det där första så blir alla efter de ”lättare” att ringa men samma sak varje gång innan man ringt det där första samtalet…..

  Gilla

 6. Jag är likadan. Det krävs extrem mycket mental uppladdning inför sånna saker.
  Jag har ADD och atypisk autism, och det är vanliga svårigheter hos bägge diagnoserna.

  Gilla

 7. Att ringa telefonsamtal är det värsta jag vet. Jag lyckas liksom inte ens få tummen ur att ringa och boka frisörtid, fast jag börjar se ut som ett troll i håret. Allt som inte går att webboka blir typ inte av…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s