Vem är egentligen Biggest Loser?

Jag skriver krönikor i Göteborgs Postens helgbilaga Två Dagar varje månad. Den här gången kunde jag inte hålla tillbaks min avsky inför medias exploaterande av sk ”överviktiga” i tex Biggest Loser.  Läs min krönika om kropp, vikt och underhållning här.

Om du vill. Kram!

6 reaktioner på ”Vem är egentligen Biggest Loser?

 1. Jo jag håller delvis med dig. Men så är det med vetenskapligt bevisat att övervikt det är farligt för hälsan. Med många följdsjukdomar så som diabetes, cancer och hjärt/kärl sjukdomar. Jag väljer att se Biggest Loser som inspiration om vad vikt och rätt kost kan göra för överviktiga personer. Tycker de är bra att de har läkare och sjukvårdspersonal som övervakar de tävlande. För vissa är så överviktiga att de till och med är farligt att börja motionera.

  Gilla

   • Fast om ni verkligen bryr er om folks hälsa borde ni ju hålla med Kitty om att Biggest loser är dåligt, just på grund av det hon tar upp i sin krönika. För det där är inte ett hälsosamt sätt att gå ner i vikt, eller ett hälsosamt sätt att diskutera hälsa.

    Gilla

 2. På vad vis är Biggest loser dåligt? Jag tror på att äta rätt och hälsosamt och träna. Sen att det är lite extremt där inne med mycket träning. De flesta av oss måste jobba och hinner inte träna så mycket..
  Tror detta är mycket bättre än alla dieter som det skrivs om i många olika mediakanaler. För att inte prata om magoperation som görs. Nä träna och ät rätt och låt viktnedgången ta lite tid!

  Gilla

  • Precis, ät rätt och träna lagom och låt det ta tid. D.v.s. inte som i Biggest loser. Det är ju inte heller så att Kitty har promotat dieter eller magoperationer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s