Klä om sits för 0:- på en halvtimme?

Hej. Jag är hemma och vabbar astmabarn idag. Vi har en liten mint-ljusblå fåtölj från Åhléns. Ganska billig, ett par år gammal och i inte så bra kvalité men ändå fin. Den har stått under några växter och fått fläckar som absolut inte går bort. Tillslut förstördes tyget i mina ivriga försök.Jag tänkte att en fleecefilt kanske kunde lösa problemet. Kimpan lekte med lego i barnrummet så jag tänkte att vafasen jag gör ett försök. Filten köpte jag på en Bomässa jag jobbade på i våras i en Mio-monter för under 50:- minns jag. Jag ville ha den på tåget hem. Jag höft-mätte och klippte ut ett hörn. Sen la jag tyget på sitsen och klippte jag runt kanten.Jag stoppade in fleecen så snyggt det gick in i skarven bak mot ryggstödet.Sen var det bara att vika och sy. Att jag hade just grå tråd hemma var ju helt knasigt.Det är otroligt tacksamt tyg att sy i, lite stretch och lurv så att nästan inga misstag syns. Jag följde den gamla sömmen men sydde i ungefär vartannat hål. Jag använde en lite starkare tråd för hållbarhet. Kan ju hända att det kommer hoppas en del i den. Rätt ok ändå, väl? Tyvärr ser kanten fulare ut på bilden än i verkligheten. Fast såklart att med ännu mindre stygn hade det inte synts nåt på bilden heller, eller hur? Kram!

En reaktion på ”Klä om sits för 0:- på en halvtimme?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s