Så skön morgonträning med tyngder, intervaller och spurt. – Eller?

Tja! Vaknade upp och kände direkt för att träna, det bara sprudlade av energi i kroppen! Runt 07.40 tog jag mig till utegymmet där jag lastade tjugo plus kg på axlarna och gick i rask takt en intensiv intervall. Riktigt svettigt. För att träna ben och rumpa fortsatte jag, med samma vikt, upp för en tvådelad, lång trappa. Jag tog ut stegen i sann utfall-anda. Shit, vad det brände! Därefter bar jag samma tjugo plus kilo lite till. Sen sprang jag. Spurt i ca 2 min i kuperad terräng, avslutade med ytterligare en dubbel trappa, denna gång dock utan tyngd. Allt detta gjorde jag i en speciell outfit som är framtaget för att få ut maximalt av träningen, den isolerar nämligen den egna kroppsvärmen. Svettig nu. Så skönt!

Ok. Så var det såklart INTE. 

Utegymmet var visserligen ute, och det kändes som ett gym. Tjugo-plus-tyngden på axlarna var en 4-åring (aka Nikki-Lo) som ska på utflykt med förskolan. Trappan var stora trappan upp till storbarns-avdelningen och spurten var till t-banan efteråt. Kläderna var flera lager vanliga sketna höstvinterkläder och lång semivadderad jacka. Funkar lite som bastu. Det är coolt att vara förälder. Utmanande även fysiskt.

Tuff skit. Puss!

4 reaktioner på ”Så skön morgonträning med tyngder, intervaller och spurt. – Eller?

  1. Hej!
    Detta inlägget du skrivit är sååå fantastiskt 😃, jag skrattar var gång jag läser det. Jag tolkar inlägget på många olika sätt bla om träningshysterin men även att hur en vardag kan utspela sig. Har en hemtenta🤓 på universitet och ska välja ut en blogg och sedan väva in genusteori och Bourdieu-teori kring varför bloggläsare väljer att följa vissa bloggar och varför en person skriver en blogg. Efter att jag läst 15-20 bloggar och en känsla att inte någon föll mig i smaken blev jag glad när jag fick tips om din blogg och fastnade direkt. Genusteorin är sjukt intressant och i din blogg blir det tydligt hur lättpåverkade/styrda vi är av genusordningen som finns i samhället.
    Tack för att din blogg har gett mig många skratt 😂och tankeställare 🤔under min tenta-skrivning den senaste vecka😊
    Kram Marie

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s