Nytt hår. 

I veckan var jag äntligen och fixade mitt hår. Har inte rört det sen jag klippte av flera decimeter innan sommaren och utväxten var lååång.  Det som är problemet är att sen jag fick barn så har min hårkvalitet drastiskt gått åt helskotta. Det går inte att spara ut för det är så tunnt, och iom att jag inte kan ha långt kan jag inte ha alla frillor jag älskar och känner mig som mig själv i. Kolla frizzet, helt transparent i längderna.Hur som helst! Nu ville jag ha lite lång och tjock lugg, mörkare botten och gråsmutsiga pasteller i längderna. Jag vet bara en som vet hur det ska fixas på bästa sätt. Så jag tjatade in mig hos Tess Niva. Hon är inte kvar dit jag brukade gå förr, nu är hon boss och håller i utbildning osv på Hairtalks showroom i Gamlastan. Stoppade det mig från att försöka klämma mig in? 

Steg ett: Blekning. Kurs pågår i bakgrunden.Lite brun grund i botten.Lilagrått på det. I bakgrunden börjar Tess färga och fixa med förlängningarna.Sen mer färg. Rosa och lila!Efter färg före luggklipp och extensions.Emo.Lugg.Tess tejpar i håret och klipper in det.Lite vågor och det är klart!! Kitty är tillbaks! Jag känner mig helt peppad idag och vill typ gå på party. Men det går ju inte. Per är borta och spelar och jag har hand om kidsen. Igår gick det bra, idag mindre bra. Så nu när jag sitter här och hatar att jag är sämsta föräldern kan jag iaf slänga lite med håret. Hehe. Idag har jag haft mina fina, slarviga tofsar och bullar igen, som jag saknat dom! Tack fantastiska Tess!! (Kanske såg du dokumentären om löshår i veckan? Trots känslan i den så var det inte i Hairtalks fabriker den hade filmats. Det blev lite knasigt när dom var det enda företag som ställde upp på intervju. HÄR kan du läsa vad Hairtalk själva svarar på kritiken. Dom är superbesvikna och vill gärna föra fram sin sida. Tydligen existerar det alltså ingen ”fairtrade”-märkning för hår alls än, Dick rättvis och etisk handel vilket Hairtalk är dom enda i branschen som har, men Hairtalk jobbar på att bli dom första att få det. Jag känner mig iaf helt nöjd med infon jag fått om hur dom jobbar. Håret doneras frivilligt, hairtalk ger, som enda företag betalt till templen, samt ger minst 12% högre löner i sina fabriker än vad dom måste etc etc. Jag är ingen expert, men vill bara få fram att av det jag läst och frågat mig till så känns det fortf bra. Dock är det ju ett moment 22. Det är ju fortf så att vi i väst lever som vi gör på bekostnad av andra. Men att ha hairtalk-hår känns mkt bättre än när jag köper kläder eller skor från nån av dom stora kedjorna, där finns ju oftast inte ens etisk och/eller rättvis handel på agendan. Jag försöker dessutom ha det så länge det nånsin går. Sköta det och sätta om  samma hår var 3:e månad. Slut på försvarstal.)

Kram och godnatt!

8 reaktioner på ”Nytt hår. 

  1. Jag är så glad och nöjd med mitt egna blonda och lockiga, jag skulle känna mig fake (och se fake ut, det syns så tydligt). Men alla blir saliga på sin fason.

    Gilla

  2. Tokigt fint! Wow! Mitt hår är också död råtta-style efter två barn. Får man vara lite fräck och fråga vad det kostar på ett ungefär? Jag är väldigt sugen på att unna mig detta!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s