Teckna på iPad Pro?

Jag har ju tänkt att ge det en chans nu, mitt drömjobb! Alltså att göra barnböcker, dvs manus och illustrationer. Jag har pratat med ett förlag hittills och hoppas få iväg material till dom i veckan. Jag skulle vilja att mina karaktärer blir böcker, musik, radio, tv, inredning, leksaker, spel och typ allt möjligt. En helt knasigt stor dröm, men jag måste ju ändå försöka. Förra veckan gjorde jag ett dyrt inköp. En iPad Pro med Apple-penna till. Har jag bästa skärmbilden eller?För lär jag mig teckna digitalt så kommer allt gå mycket fortare. För just nu, så fort jag gör ett streck fel, så måste jag tillbaks till ljusbordet. 

Dock är det allra svåraste för mig att förenkla! Både manuellt och digitalt.

Det finns så många val, både vid iPaden och när jag ritar på kontoret att jag blir överväldigad. Jag vill liksom ha en egen palett med, säg, 30 färger jag använder, välja ut x antal verktyg och sen köra på det. Och en teknik som är ganska lätt. Typ att jag först skissar, sen färglägger, gör nya  konturer och sen … typ klart. Plus att jag har min egen palett och hittar vanan i att ta ”nytt lager” etc. 

Planen är att förenkla! När jag sitter och testar nu blir det 18 olika pennor/penslar i varje liten skiss. Ingen struktur alls. Jag börjar med en för tjock kontur. Sen fyller jag i med en tunnare, sen testar jag att sudda lite, sen vill jag skugga lite just där, och så blir det likadant som när jag grevinnas för hand, fem olika tekniker och färger överallt. Men det är inte lika supersvårt som jag trodde. Dock syns det att det inte alls blir bra. Än. Jag ska fasen lära mig och få till det!

Jag bara testar och grejar.För hand blir det lite mer som jag vill, men det är ohållbart, för skulle jag göra allt för hand så skulle det ta tusen år. Dom två bilderna här nedanför tex är aldrles för pilliga och plottriga. Håll gärna en tumme eller två. Kram godnatt!

Men som sagt. Jag ger mig inte. Jag ska fasen lära mig. Jag har bestämt mig för att få nytt yrke.

14 reaktioner på ”Teckna på iPad Pro?

 1. Men vad kul! Håller tummarna att det går vägen, du gör verkligen superfina bilder/teckningar!
  (Av det lilla jag sett på din blogg).

  Gilla

 2. Heja dig! Klart du ska satsa mot det du drömmer om! Tror inte du kommer ångra att du försökte. Vare sig det blir allt man drömt om eller något annat så har man i alla fall givit sig själv en ärlig chans (antagligen flera ärliga chanser). Och det är en stor vinst i sig själv! Trägen vinner!

  Gilla

 3. Kör, kör, kör!!! Du är så himla proffsig. Det är häftigt när allt jag hittills har gjort och den jag var från början möts i ett: Det är klart att jag ska göra det här. Varmt lycka till, Kitty! Du har allting inom dig, både talangen och visionen. Med en dag i taget kommer du att ta dig framåt. Och när pressen känns för stor, tänk på att du redan har nått ditt allra viktigaste delmål, att börja. Kramar Hilda

  Gilla

 4. Ja, ja, ja! Håller tummarna stenhårt! Skulle älska att läsa dina barnböcker för mitt lilla hjärta. Känns redan nu som om det skulle vara böcker där jag inte behöver vara orolig för problematiska formuleringar, eller bilder på döda djur till frukost, lunch och middag. Längtar!
  Lycka till ❤

  Gilla

 5. Du ÄR en konstnär, jag lyssnade också mycket på dig i radio och hoppas du även fortsätter där eller blir berättarröst till filmer. Du är bra på allt!

  Gilla

 6. åh, vad spännande! Jag gillar dina illustrationer, särskilt bilden på den rödhåriga flickan längst ner, den skulle jag kunna köpa som affisch och rama in, påminner om min dotter då hon var lite yngre…!

  Kämpa på med i-padden.

  Gilla

 7. Underbart!!! Jag tror på dig. Älskar dina illustrationer och allt ditt skapande (pyssel)! Du har en busigt och eget formspråk som känns väldigt levande och gör mig jätteglad.

  Gilla

 8. Heja, heja! Kommer gå toppen 🙂 Om jag en gång faktiskt skriver dom där böckerna jag alltid velat så hade jag gärna haft dina illustrationer i dom.

  Gilla

 9. Ett litet tips hur de/ vi som jobbar med det gör!
  – lär dig Photoshop o ladda ner olika penslar gratis för olika strukturer.
  – skissa upp karaktärer o annat på papper, allt behövs inte göras på samma bild. Färglägg inte i det här stadiet.
  – scanna in bilderna i Photoshop, det är här du färglägger och kan använda olika lager bakgrund osv.
  – finns massa tutorials på youtube

  Lycka till

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s