”Är hen den rätta för dig?”

Jag älskar att kolla på ”gift vid första ögonkastet”. Just nu följer jag Australiens version via svt play. Det är mycket med programmet som gör det till ett ”guilty pleasure”, men en hel del som är intressant på riktigt med. Saker som får mig att minnas hur jag själv resonerat i förhållanden. Särskilt så där i början när vad som helst, nån liten grej kan bli skillnad mellan lycka och olycka. Vi är ju intalade att vi ska veta direkt, att det finns en som är ”den rätta”, och är personen det, ja, då är det vägen till lyckan och då bör vi kämpa in i döden för ”inget är större än kärleken” och ”kärleken övervinner allt” etc. I vissa fall stämmer det, men i andra blir det liksom helt knasigt. Jag tror att många blir kära i nån dom eg inte alls passar med men eftersom att ”kärleken är det största” och känslan av att vara kär övertygar oss om att detta är ”the one”, så gör vi allt, inkl sviker oss själva, kompromissar aldeles för mycket etc för att hänga kvar. Å andra sidan, när det är en person bi faktiskt passar ihop med, som har alla dom drag vi länge sökt, så kan det falla på utseendet, och vi ger det inte ens en chans. Jag återkommer med en lista påvar jag menar! Strax!

En reaktion på ””Är hen den rätta för dig?”

  1. Åj, jag älskar också gift vid första ögonkastet!! Så kul att se hur relationen utvecklas och hur ”experterna” tänker!! tycker ofta de får för sig saker som inte alls behver stämma, typ som att en introvert person kommer passa jättebra med en extrovert för att det ska bli balans vilket ju ofta visar sig inte funka så bra i de säsonger jag sett i alla fall. Men kul program och så himla modigt av de som är med 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s