Men bara nåt glas? Det märker inte kidsen.

Inte? Är du säker? Vit jul-kampanjen som jag ju stöttat i flera år, har nyss lanserats och i år har dom i ett genidrag ställt frågorna till dom det faktiskt handlar om! Barnen! I ett kort klipp svarar barn spontant på frågor om hur vuxna blir när dom druckit, även bara lite. Länk strax nedanför bilderna.Ögonöppnare känner jag. Dessutom (gissar jag) är detta ju ungar från ”fungerande” familjer där det dricks ”måttligt”, där föräldrar godkänt kidsens medverkan etc. Så, när jag kollar tänker jag att detta nog egentligen är den milda varianten av verkligheten. Fy, fasen!

Här ser du filmen!

Jag har också varit inne redan nu och tagit ställning på vitjul.se ingen blir gladare än jag om du också vill.  Skärmdump från nyss:
Obs! inget samarbete, inga pengar. Vit Jul är ideellt och finns till för att julen är barnens högtid! Kram, Kitty!

5 reaktioner på ”Men bara nåt glas? Det märker inte kidsen.

 1. Barn har alltid varit med på fester där det har druckits måttligt, jag också som liten flicka. Men nu är det inte det som det handlar om. Om julen skall vara vit, varför då inte midsommar, påsk, kräftskivan eller alltid? om julen är barnens högtid så är väl i så fall alla dagar och högtider det? Det bli dubbelmoral när man propagerar för en vit jul när man sedan lägger ut bilder på champagnen på nyårsafton.

  Gilla

  • Om man inte klarar av att avstå från alkohol då det finns barn med, bör man ta sig en ordentlig funderare över vad man håller på med – och fråga sig själv varför? 😉

   Gilla

   • @Klara Jag påpekade dubbelmoralen. Var någonstans ser Du om jag dricker eller inte dricker alkohol. Om nu svaret var till mig.

    Gilla

  • Det är väl bara bra om vuxna alltid är nyktra då det finns barn med! Så tycker i varje fall jag… min personliga åsikt, min kommentar kanske hamnade lite konstigt, under ditt svar Ewa (kanske hade passat bättre direkt under blogginlägget 😉 )

   Gilla

 2. Man kan skåla i bubbelvatten eller hallonsaft i champagneglasen. Barnen i filmen talar om hur de upplever vuxna som fått i sig alkohol, vare sig det är jul eller inte. Men någonstans ska man ju börja, varför inte med en vit jul? (om man nu brukar dricka alkohol då) Vi har tagit bort alkoholen helt på alla slags sammankomster som min familj håller i, vet alltför väl vad det kan ställa till med och inget jag vill att mina barn ska få uppleva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s