Gå inte på Muminfilmen.

Alltså. Om du älskar Mumin och är född på sjuttiotalet och vill ha en nostalgitripp, så gå. Du kommer gilla filmen. Men lämna eventuella kids hemma. Våra barn har inga problem att se hela filmer, men oj! Vad tråkig den här filmen var. Svåra ord, långsam, blygsam handling, upprepningar i det oändliga och ett mumintroll som via Bill Skarsgård pratade stockholmska. Den var animerad precis som i min barndom. Stop-motion i 2-D. Massa fina bilder och smarta lösningar fanns det men det räddade inte nån från den stora uttråkningen. Flera barn inkl vuxna gick, när filmen slutade var Nikki-Lo en av få som härdat ut. Hennes recension på neutral fråga, eller förresten, jag försökte vara peppig och frågade ”vad var bäst med filmen?” Svaret: den var TRÅÅKIG!

2 reaktioner på ”Gå inte på Muminfilmen.

    • Jag älskade filmen! Valde mellan den och Ferdinand. Såå glad att jag valde bort hypad Disneyfilm. Miminfilmen är behagligt långsam, vackert illustrerad, varm och med underbart berättarröst i Stina Ekblad. Mina två barn 3 & 5 satt som tända ljus under HELA filmen – precis som övriga 200 barn i salongen. Har aldrig tidigare hänt! Rekommenderas varmt till er föräldrar med barn som inte kräver snabbt tempo och högaffektiva dopamin-kickar för att trivas!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s