Varning! Barnfilm ger bantningstips.

Varning! Barnfilm med bantningstips. Redan från början reagerade jag på obefintligt genustänk och sexism, men när en av huvudkaraktärerna, den blå ”tjejormen” hamnade i en grotta med andra ”tjejormar” nådde skitfilmen nya nivåer. Efter att ormen kallats knubbig några ggr gav dom andra ormarna henne ett bantningstips. ”När jag blir hungrig gör jag så här …” slår knut på sig själv ”… sen är jag inte hungrig längre!” Alltså! Hur kunde detta gå igenom alla instanser och fortfarande framstå som en bra, kul idé? Det är en barnfilm, från 2017! Kan en anmäla filmer? Detta var liksom en nivå jag inte trodde fanns. Hur tänkte Netflix här? Det är ju såhär hi cementerar och behåller ett samhälle där all skit frodas. Vems ansvar? Hur tänker du? Har du fler varningar?

7 reaktioner på ”Varning! Barnfilm ger bantningstips.

  1. Jag tänker att vi ser med vuxenperspektiv på mycket och därmed lägger in tolkningar därefter. Barn har ännu inte blivit så färgade och ser på ett annat, mer oskyldigt sätt.

    Gilla

  2. Jag bryr mig inte dugg om ”genustänk” vi är alla flickor och pojkar, kvinnor och män, jin och jang för balansens skull. Men att slå knut på sig själv, det låter knasigt. Men barn kanske inte uppfattar det på samma sätt?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s